Notes about open source software, computers, other stuff.

Nyungwe Forest

Zondag de 15e feb. zijn Niels, Erin, Claudio en ik in alle vroegte vertrokken naar Nyungwe Forest, “Het Bos”. Een stuk tropisch oerwoud in Zuid-Rwanda. Al met al een uurtje rijden vanaf Butare. Akim, onze chauffeur wiens auto wij gecharterd hadden, had er zin in, dus wellicht duurt de trip normaal gezien iets langer. Wel vroeg opstaan trouwens… 5:30u. Maar ja, dat moet als je een beetje op tijd in het ‘bos’ wilt zijn.

Bij de parkwachtpost (met camping voor de liefhebbers) kregen we een gids toegewezen en begonnen we aan een wandeling van 10km, die volgens het boekje een uur of vier a zes kon duren. Met kans op verschillende soorten apen, vogels en vlinders onderweg. Daar ging ik dan, als enige laagland-aap tussen mensen met veel meer bergwandelervaring. Uiteindelijk viel het allemaal erg mee. Na een uur of vier waren we weer terug bij het beginpunt. Ik was wel behoorlijk uitgeput. Het meest van allemaal zoals verwacht, maar het was wel de moeite waard. Een grote groep apen gezien, een paar losse exemplaren en een viertal watervallen. Of het de $50 waard was, was een beetje
de vraag. Zoveel apies en andere beestjes hebben we nou ook weer niet gezien. Hoe dan ook, ik heb het naar m’n zin gehad, hoewel we allemaal wel wat meer tijd hadden willen nemen als we geweten hadden dat we zo snel liepen.

Related Images:

3 Comments

 1. Marjan

  Hoi Lennie,

  Is dat 4 uur lopen? Hebben ze ook een kortere route? Als jij al moe bent…dan zal ik zonder sporten en met roken wel dood zijn na 4 uur… 😉

  Ben trouwens wel erg benieuwd naar die ogels! Nog nooit gezien!! En heb je vlinders gezien?

  Groetjes,
  Marjan.

 2. Nely

  Lieve Len,

  Een geweldige ervaring, denk ik, dat “”bos””!

  Zijn jullie onderweg er naar toe ook al apen tegengekomen?

  We krijgen steeds meer zin om naar je toe te komen.

  Geniet van deze tijd en succes met je werk.

  Liefs,

  mama

 3. LCK

  Ha Marjan!

  De ogels zijn weer vogels geworden en vlinders stonden al in het lijstje hoor :-). En wees niet bang, we hadden de langste (of was het nu de een-na-langste) wandelroute uitgezocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Lennart's weblog

Theme by Anders NorénUp ↑